POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Daržovių patiekalai » Rauginti pomidorai

7 607 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
Rauginti pomidorai

Rauginti pomidorai

Share Button
GD Star Rating
loading...
rauginti pomidorai

rauginti pomidorai

 

Ingredientai: pomidorai, daržovių rauginimo prieskoniai, česnakas, juodieji pipirai žirneliais, kvapieji pipirai žirneliais, gvazdikėliai, lauro lapai, druska

Išeiga: 2 trijų litrų stiklainiai
Ruošimo laikas: 30 minučių
Laikas po kurio galima valgyti pomidorus: 2 savaitės

Pagal šį receptą pagaminti rauginti pomidorai gaunasi labai skanūs. Tai puikus užkandis. Gaminti labai paprasta. Taip pagaminti pomidorai rūsyje, kur temperatūra 0-3 C gali išstovėti iki Kalėdų. Pagal šį receptą pagaminti rauginti pomidorai pilnai tiks, kaip užkanda, prie kitų patiekalų Kalėdų stalui.

Rauginti pomidorai. Receptas.

Receptas su nuotraukomis. Trumpa patiekalo gaminimo eiga etapais:

Patiekalo sudedamosios dalys:

  • Pomidorai 3 kg

  • daržovių rauginimo prieskoniai (krienų, vyšnių, juodųjų serbentų lapai, krapai su visomis sėklomis)

  • Česnako galvutė

  • Pagal skonį juodųjų pipirų žirneliais, kvapiųjų pipirų žirneliais, kalendros sėklų, garstyčių sėklų, druskos nejoduotos.

Į du trijų litrų stiklainius telpa maždaug 3 kilogramai stambių „mėsingų“ pomidorų. Būtinas ingredientas pomidorų rauginimui prieskoninių žolių ir lapų mišinys, kurio sudėtis gali kisti priklausomai nuo šeimininkės fantazijos. Mūsų siūlomu variantu, (pomidorai gaunasi tikrai labai skanūs) dedami krienų lapai, krapai su visomis sėklomis, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai. Pomidorus geriau naudoti be baltos šerdies viduje. Pomidoras viduje, jį perpjovus turėtų būti visiškai raudonas.

Rauginti pomidorai. Receptas.

Raugintų pomidorų gaminimas

Pomidorus nuplauname šaltu vandeniu. Būtinai nuplešiame kotelius, jei tokių yra, mat kartais skinant pomidorus jie pasilieka. Išrenkame defektuotus, jei tokių yra. Rauginimui pomidorai turi būti parenkami tik kokybiški.

pomidorus nuplauname

pomidorus nuplauname

 Toliau nuplauname visas prieskonines žoleles ir prieskoninius lapus ir supjaustome juos nedideliais gabalėliais. Orientacijai, tai galėtų būti degtuko ilgio gabalėliai. Supjaustyti galima paprastu peiliu. Pjaustant prieskoniai geriau išskiria savo aromatą. Išsiskiria prieskonių eteriniais aliejai. Kartais šeimininkės ruošdamos raugintus produktus, taupydamos laiką ir darbą, manydamos, kad to daryti nebūtina, nepjausto prieskoninių lapų ir žolių, tačiau geriau tai padaryti.

supjaustome prieskonines žoleles

supjaustome prieskonines žoleles

Pirmiausiai į kiekvieną stiklainį sudedame po gerą saują supjaustytų prieskoninių lapų ir žolių, kad prieskoniai uždengtų stiklainio dugną. Dar tiek pat prieskoninės žalumos turi palikti. Į kiekvieną stiklainį įdedama po 2 lauro lapus, po 10 žirnelių juodųjų pipirų, po 2 gvazdikėlius, po 20 sėklų kalendros ir garstyčių.

 Toliau gaminamas druskos tirpalas

Į vieną trijų litrų stiklainį reikia maždaug 50-60 gramų druskos. Sunkiausias darbas įdėti teisingą druskos kiekį. Turint galvoje, kad dalis stiklainio erdvės užima pomidorai, tiksliai pasakyti kiek ten turi būti vandens neįmanoma, kadangi kiekvienu kartu pomidorų dydis kinta. Todėl orientuotis reikia į druskos kiekį vienam stiklainiui.

Į ½ litro verdančio vandens ištirpiname 100-120 gramų stambios druskos. Druska jokiu būdu negali būti joduota. Šis kiekis druskos paskaičiuotas šiame recepte nurodytų pomidorų kiekiui. Tai yra abiems stiklainiams.

Dar karštą druskos tirpalą polygiai supilame tiesiai ant prieskoninės žalumos ir prieskonių, kurie jau guli stiklainių dugne. Karštas tirpalas pilamas todėl, kad priskoniai išskleistų savo eterinius aliejus, kitais žodžiais sakant reikia, kad pasklistų aromatas, kurio vėliau prisigers rauginami pomidorai.

į stiklainį sudedame supjaustytus prieskonius

į stiklainį sudedame supjaustytus prieskonius

 Tada į stiklainius sudedame pomidorus. Kartu su pomidorais į stiklainius sudedamos, paskirstant po lygiai abiems stiklainiams, neluptos česnako skiltelės. Ant viršaus sudėtų į stiklainius pomidorų, sudedama likusi supjaustyta prieskoninė žaluma. Galima šios žalumos dėti ir į vidurį sluoksnelį. Bet, kadangi trijų litrų stiklainis nėra labai didelis, to, kas bus stiklainio dugne ir viršuje, pilnai pakaks, kas prieskoninės žalumos aromatas persiduotų rauginamiems pomidorams.

pomidorai stiklainiuose

pomidorus sudedame į stiklainius

 Sekantis žingsnis yra vandens įpylimas į stiklainius. Tiesiog pilame šaltą vandenį į stiklainius iki pat jų viršaus. Žinoma nuo vandens kokybės taip pat priklausys raugintų pomidorų skonis.

pomidorus užpilame vandeniu

pomidorus užpilame vandeniu

 Tada uždengiame stiklainius plastikiniais dangteliais ir atsargiai pajudiname stiklainius, kad druskos tirpalas tolygiai pasiskirstytų visame vandens kiekyje. Tada stiklainius statome ant palangės, pageidautina, kad stiklainiai stovėtų tiesioginiuose saulės spinduliuose. Taip stiklainiai turi stovėti 3 dienas. Per šį laikotarpį turi prasidėti rūgimo procesas. Praėjus trims dienoms, stiklainius reikia pastatyti į šaldytuvą. Ir neliesti jų bent dvi savaites. Jei šaldytuve nėra vietos, reikia paieškoti tokios patalpos kur oro temperatūra būtų artima 2-8 C.

rauginti pomidorai stiklainiuose

rauginti pomidorai stiklainiuose

 Praėjus dviems savaitėms jau galite pradėti ragauti gautą patiekalą. Jei padaryta viskas teisingai, patiekalas bus nuostabus. Taigi skanaus apetito!

rauginti pomidorai

skanaus apetito

 

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Santrauka
recipe image
Recepto pavadinimas
Rauginti pomidorai
Paskelbimo data
Vidutinis įvertinimas
1.51star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)
Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes