POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Italų virtuvė » Tikros itališkos picos receptas (picos padas)

10 659 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
picos padas

Tikros itališkos picos receptas (picos padas)

Share Button
GD Star Rating
loading...
Itališka pica

Itališka pica

Ingredientai: Miltai, vanduo, mielės, cukrus, alyvuogių aliejus, druska, bazilikas, pomidorų pasta

Turbūt ne vieną kartą sau esate sakę: noriu picos. Tačiau čia pat greičiausiai iškildavo klausimas kaip pagaminti picą. Kaip pagaminti picą, kad būtų ne šiaip sau koks kepinys iš miltų o, tikrai skani pica. Taigi tam į pagalbą ateina picos receptai. Picos receptai būna patys įvairiausi. Jei seksime jais visai, tai tikrai neužteks nei jėgų, nei noro kažką gaminti. Ir pasakymas „noriu picos“ baigsis tuo, kad viską mesite ir klausimas kaip „pagaminti picą nebeiškils“. Taigi picos receptai ateina į pagalbą. Šioje temoje papasakosime kaip padaryti, kad būtų skani pica.

Taigi paklauskime savęs dar kartą – kaip pagaminti picą? Tie kas nors kartą yra bandę kepti picą (turima omenyje tikrą itališką picą) žino, kad picos padas yra bene svarbiausia ir sunkiausiai paruošiama picos recepto dalis. Šis receptas yra būtent toks, kuriuo vadovaudamiesi, išsikepsite tikrai gerą, tikrą itališką picą, kadangi picos padas ir jo gaminimas čia sudarys pagrindinę dalį. Receptas akcentuojamas būtent į picos pado tešlą, kadangi picos padažai gali būti patys įvairiausi. Čia pateikiamas tradicinis picos padažo receptas su Mocarelos sūriu ir pomidorų pasta. Tačiau paprasčiausias picos padažo receptas nereiškia prasčiausias. Pica su tokiu padažu Italijoje vadinama pica Margarita. Kai picos padas bus išmoktas gaminti, sau tinkančius padažus galėsite išsirinkti iš kitų receptų. Italijoje kepant picas labai didelis dėmesys skiriamas teisingam picos pado receptui. Picos padas, pagamintas pagal šį receptą, net italų kulinarų akimis žiūrint, yra vienas iš geriausių.

Bendras patiekalo gaminimo laikas yra 2 valandos 15 minučių, kuris susideda iš kelių etapų – tai paruošimas 30 minučių, gaminimas 15 minučių ir  pusantros valandos ramybės, tai yra tešlos kildinimo.

Itališkos picos receptas (picos padas). Tešlos sudėtinės dalys:

(paspausdus ant paveislėlių juos pasididinsite, taip pat ten bus konkrečios sudėtinės dalies aprašymas)

Recepto sudėtis paskaičiuota dviems picos papločiams (apie 500 gramų tešlos)

  • 80 gramų Schar Mix B begliutenių miltų mišinys

  • 30 gramų Farmo begliutenių miltų mišinio duonos kepimui

  • 200 gramų Glutafin select begliutenių miltų

  • 150 mililitrų šilto vandens

  • Mielės 13 g

  • Cukrus 1 arbatinis šaukštelis

  • Alyvuogių aliejus 1 valgomas šaukštas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo

  • Druska 1 žiupsnelis

Tikros itališkos picos padas ir jo receptas sudarytas iš itališkų miltų ir miltų mišinių. Recepte nurodyti miltai yra tokie, kokie naudojami italijoje kepant tikras picas. Todėl šis picos receptas ir pavadintas tikra itališka pica. Tačiau Lietuvoje kepant picą, gali būti problematiška gauti kai kuriuos šiame recepte minimus ingredientus, todėl nesant galimybės gauti recepte nurodytų miltų ir miltų mišinių, naudokite tokius miltus ir miltų mišinius, kokius gausite, tačiau stenkitės naudoti begliutenius miltus, bendro recepte nurodytų miltų ir miltų mišinių kiekio. Tai yra 310 gramų. Begliutenių miltų Lietuvoje gauti galima. Jie perkami dietinių produktų prekybos vietose. Jei naudositės recepto nurodymais, picos padas išeis toks koks turi būti. Kaip jau minėta picos padas yra svarbiausia pačios picos dalis. Tad dabar galite pradėti gaminti padažą.

 

Itališkos picos receptas. Padažo sudėtinės dalys:

  • 250 gramų pomidorų pasta

  • 3 valgomi šaukštai aukščiausios kokybės pirmo spaudimo alyvuogių aliejus

  • 200 gramų sūrio „Mocarela“

  • Kelių lapų baziliko

Itališkos picos receptas. Patiekalo gaminimo eiga:

Picos padas :

Stiklinėje šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į mieles įdėkite arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišykite ir palikite 10 minučių. Į maišymo indą sudėkite trijų rūšių, recepte nurodytus, miltus. (Paspaudus ant paveikslėlių, juos pasididinsite)

Praėjus 10 minučių, mieles su vandeniu supilkite į maišymo indą, kur jau supylėte trijų rūšių miltus ir pradėkite maišyti vidutiniu greičiu. Po poros minučių maišymo, kai mišinys jau pradeda krešėti, pridėkite druskos ir aliejaus. Tęskite maišymą dar apie 5 minutes kol susiformuos vienalytė tešla

Ant minkymui skirto stalo paberkite šiek tiek Schar Mix B begliutenių miltų mišinio, turinčio savyje kukurūzų miltų ir minkykite 5-10 minučių kol tešla taps elastinga ir leis suformuoti kamuolį. Lengvai sutepkite dubenį tuo pačiu miltų mišiniu ir patalpinkite tešlos kamuolį į šį dubenį. Dubenį užklokite plastikine maistine plėvele.

Pastatykite tešlą kildinimui į orkaitę tiesiog įjungę joje šviesą bent 90 minučių kol tešlos tūris padidės dvigubai. Įjungtos orkaitėje šviesos sukeltos šilumos, pakaks tešlos kildinimui. Iškildintą tešlą padalinkite pusiau ir rankų arba miltais pabarstyto kočėlo pagalba suformuokite du plonus picos padus.

Dabar, kai turite du picos padus, pats laikas pradėti tepti ant jų padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir du šaukštus alyvuogių aliejaus bei žiupsneliu druskos. Tada sukamaisiais judesiais ištepkite padažą ant abiejų picos padų. Kad pado kraštai neišdžiūtų, pakraščius, kur nėra padažo, patepkite alyvuogių aliejumi, naudodami kulinarinį teptuką. Picos padus su padažu įdėkite į įkaitintą iki 230C orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Picos padas turi pakilti ir susiformuoti padaže burbuliukai. Tada picas ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite prieš tai gabalėliais susmulkintu sūriu Mocarela, įdėkite picas vėl į orkaitę ir kepkite dar 5-6 minutes. Patiekdami į stalą, papuoškite picas baziliko lapeliais. Pica į stalą turi būti patiekiama karšta.

Picos padas ir jo receptas čia yra bazinis. Pagamintą tešlą, suvyniojus į maistinę polietileno plėvelę, galima laikyti šaldytuve kelias dienas.Tiesiog norėdami gaminti picą, išimkite tešlą iš šaldytuvo pora valandų iki picos gaminimo, kad ji pastovėtų kambario temperatūroje. Arba bent valandą palaikykite orkaitėje tiesiog įjungę šviesą. Tada vėl formuojamas picos padas, dedama mėgiamo padažo ir skanauti! Taigi atsakymas į klausimą „kaip pagaminti picą“ duotas. Ir gavosi tikrai skani pica. Dabar reikalingi kiti picos receptai, tiksliau ne picos receptai, o picos padažo receptai, nes picos padą mes jau turime. Iš mūsų pusės belieka palinkėti gerų kulinarinių atradimų virtuvėje, kad išeitų skani pica.

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Santrauka
recipe image
Recepto pavadinimas
Tikros itališkos picos receptas (picos padas)
Paskelbimo data
Vidutinis įvertinimas
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes