POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Greitai pagaminami » Lohikeitto receptas – tradicinė suomiška lašišų sriuba.

3 914 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
lohikeitto - tradicinė suomiška lašišų sriuba

Lohikeitto receptas – tradicinė suomiška lašišų sriuba.

Share Button
GD Star Rating
loading...
lašišų sriuba

lohikeitto – tradicinė suomiška lašišų sriuba

Ingredientai: bulvė, morka, svogūnas, vanduo, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, lauro lapai, lašiša, grietinėlė, druska, krapai.

 

Lohikeitto ir kalakeitto. Kalakeitto – suomių ir karelų nacionalinių virtuvių patiekalas. Dar kitaip gali būti vadinama pieniška žuvienė. Tradicinė kalakeitto sriuba gaminama iš baltos žuvies, tačiau yra ir šventinis šios sriubos variantas – ta lohikeitto – pieniška žuvies sriuba iš lašišos.

Sriubos ruošimas gana paprastas: į sultinį, kuris verdamas iš žuvies odos, galvos, pelekų ir stuburo kaulų, dedamos bulvės, žuvies filė ir baigus virti pilamas pienas arba grietinėlė. Pagrindinė detalė, kuri atskiria kalakeitto ir lohikeitto nuo kitų panašių sriubų yra ta, kad pienas ar grietinėlė, prieš pilant į sriubą yra sutirštinama miltais. Prieskonių sudėtis, kas charakteringa suomių virtuvei, gana kukli. Taigi iš prieskonių šiai sriubai naudojami pipirai (juodieji ir kvapieji), svogūnai, kartais petražolės ir krapai.

Kalakeitto ir lohikeitto tradiciškai gaminamas inde iš ketaus ir krosnyje, o valgoma paprastai praėjus parai po pagaminimo, kad nusistovėtų visos sudėtinės dalys ir susimaišynų aromatai.

Dabar yra siūlomas lohikeitto receptas su lašiša. Lohikeitto receptas sudarytas 4 porcijoms.

Lohikeitto receptas. Patiekalo sudėtinės dalys:

  • 6 vidutinio dydžio bulvės

  • 2 vidutinio dydžio morkos

  • 2 vidutinio dydžio svogūnai

  • Vanduo 8 puodeliai

  • Juodieji pipirai 1/2 šaukštelio (žirneliais)

  • Kvapieji pipirai 1/2 šaukštelio (žirneliais)

  • 1 lauro lapas

  • 400 gramų lašišos filė

  • Grietinėlė 2 stiklinės

  • Druska 1 1/2 arbatinio šaukštelio

  • Krapai švieži 6 šaukštai

Lohiketto receptas. Patiekalo gaminimo eiga:

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykiti bulves, morkas ir svogūnus. Į puodą sudėkite daržoves, juoduosius ir kvapiuosius pipirus ir lauro lapelį. Užpilkite vandens ir virkite daržoves beveik iki pilno išvirimo (kol taps minkštos).

Nuo lašišos filė pašalinkite odą ir jei yra, kaulus. Lašišą supjaustykite kubeliais.

Į puodą supilkite grietinėlę, prieš tai ją šiek tiek sutirštinę su kepintais miltais, supjaustytą lašišą, druską ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Tada pridėkite krapų. Tradicinę suomišką lašišų sriubą patiekite į stalą su rugine duona.

 

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes