POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Bulvių patiekalai » Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais

1 716 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
Kiaulienos šoninė su bulviniais kukuliais ir kopūstais

Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais

Share Button
GD Star Rating
loading...
Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais

Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais

Ingredientai: bulvė, miltai, kiaušinis, druska, kiaulienos šoninė, svogūnas, karštai rūkyta kiaulienos šoninė, kmynai, česnakas, aliejus, vanduo, Knorr padažas, rauginti kopūstai, cukrus, maistinis actas.

Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais yra čekų nacionalinis patiekalas. Galima netgi sakyti tai jų pasididžiavimas. Čekiškai šis patiekalas vadinasi „Vepřo, knedlo, zelo“. Čekijoje nėra labiau klasikinio patiekalo kaip kiauliena su kopūstais ir bulviniais kukuliais. Šiam kiaulienos kepsniui naudojama kiaulienos šoninės mėsa, o kopūstai gali būti raudonieji arba baltieji. Bulviniai kukuliai verdami dideliame puode, kad būtų pakankamai vietos aplink juos, kad kukuliai nesuliptų. Kopūstai šiam patiekalui geriau tinka švieži, bet tinka ir rauginti.

Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais. Receptas.

Patiekalo sudėtinės dalys:

Ingredientai bulviniams kukuliams:

  • 1 kg bulvės

  • 280 g miltai

  • 1 kiaušinis

  • druska pagal skonį

Ingredientai kiaulienos šoninei ir padažui:

  • 1 kg kiaulienos šoninė

  • 1 svogūnas

  • 100 g karštai rūkyta kiaulienos šoninė

  • Druska pagal skonį

  • Kmynai pagal skonį

  • 4 skiltelės česnako

  • Aliejus kepimui

  • ½ puodelio vandens

  • Tamsus Knorr padažas mėsai

Ingredientai troškintiems kopūstams:

  • 500 g maišelis raugintų kopūstų (baltų arba raudonų)

  • 1 svogūnas

  • Aliejus kepimui

  • ½ puodelio vandens

  • 2 šaukštai miltų

  • Cukrus pagal skonį

  • Maistinis actas pagal skonį

Kiaulienos šoninė su kopūstais ir bulviniais kukuliais. Receptas.

Patiekalo gaminimo eiga:

Bulvinių kukulių gaminimo eiga:

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su odele.

2. Išvirusias bulves, kol jos dar karštos, nulupkite peilio ar šakutės pagalba ir sutarkuokite ant miltais pabarstyto stalo. Bulvių krūvelėje padarykite duobutę į kurią įmuškite kiaušinį.

3. Ant bulvių krūvelės, kurioje jau yra kiaušinis užberkite miltus ir druską.

4. Šakute atsargiai viską sumaišykite ir užminkykite tešlą, iš kurios suformuokite 6 centimetrų storio cilindrus.

5. Suformavę bulvinius cilindrus, tuoj pat dėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 20 minučių. Virti geriau didesniame puode, kad bulviniai cilindrai nesiliestų vienas į kitą. Išvirusius bulvinius cilindrus išgriebkite iš puodo, atvėsinkite ir supjaustykite. Pjaustyti galite stipresniu siūlu.

Skrudintos kiaulienos šoninės su kopūstais gaminimo eiga:

6. Kiaulienos šoninės odą supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnako skilteles smulkiai sutarkuokite ir sumaišę su druska, įtrinkite į mėsą.

7. Smulkiai supjaustykite svogūną ir karštai rūkytą šoninę. Įkaitinkite gilią keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek aliejaus ir suberkite supjaustytus svogūnus ir karštai rūkytą šoninę. Pakepinkite kol svogūnai pakeis spalvą.

8. Ant kepinamų svogūnų su karštai rūkyta šonine, uždėkite paruoštą kiaulienos šoninės gabalą ir užpilkite pusę puodelio vandens. Tada keptuvę įdėkite į prieš tai įkaitintą iki 160 C orkaitę ir palaistydami skysčiu, esančiu keptuvėje, kepkite mėsą pusantros valandos.

9. Po pusantros valandos, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 C ir kepkite tol kol mėsos odelė įgaus auksinę rudą spalvą.

10. Nulupkite svogūną ir, supjaustę jį, pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.

11. Į kepinamus svogūnus įdėkite kopūstus, kmynus, druskos pagal skonį, įpilkite pusę puodelio vandens. Kepinkite taip keptuvės turinį 15 minučių. Tada užberkite du šaukštus miltų, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies kol kopūstai suminkštės. Galiausiai paskaninkite troškintus kopūstus cukrumi ir maistiniu actu.

12. Išimkite iš puodo iškepusią mėsą. Dabar pasigaminkite padažą: į tai kas likę puode įpilkite pagal skonį tamsaus Knorr padažo mėsai, jei reikia, dar šiek tiek vandens ir visą tai pakaitinkite iki virimo. Padažas paruoštas. Dabar mėsą supjaustykite porcijomis. Į lėkštę įdėkite mėsos, troškintų kopūstų ir bulvinių kukulių. Ant mėsos ir kukulių užpilkite pasigaminto padažo.

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes