POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Bulvių patiekalai » Itališka sriuba Minestrone – Receptas

6 205 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
Sriuba minestrone

Itališka sriuba Minestrone – Receptas

Share Button
GD Star Rating
loading...
Itališka sriuba Minestrone - Receptas.

Itališka sriuba Minestrone – Receptas

 

Ingredientai: svogūnas, salieras, pomidoras, morka, bulvė, cukinija, petražolės, alyvuogių aliejus, druska.

 

Minestrone sriuba, tai nacionalinis italų virtuvės patiekalas. Pats minestrone pavadinimas verčiant iš italų kalbos reiškia sriubą su daugybe recepto sudėtinių dalių. Minestrone yra lengva sriuba iš sezoninių daržovių, kartais minestrone receptas būna su papildomai dedamais makaronais arba ryžiais. Minestrone, tai labiausiai paplitusi sriuba Italijoje. Tradicinis minestrone receptas dažniausiai nurodo, kad daržovės pjaustomos, verdamos, ir po to pusė jų yra susmulkinama smulkintuve (blenderyje) iki tyrės konsistencijos, kuri po to grąžinama atgal į sriubą. Kai kurie receptai nurodo, kad minestrone gali būti gaminamas su pesto ar kitokiu padažu. Gaminant sriubą, stenkitės nenaudoti jokių šaldytų produktų. Žinoma, jūs tą galite daryti, tačiau skonis sriubos nuo to nukentės. Šaldytus galite naudoti nebent žirnius. Italai turi keletą šios sriubos gaminimo paslapčių:

Pirmiausiai tai sultinys yra svarbiausias minestrone sriubos komponentas. Italų virtuvėje dažniausiai naudojamas daržovių arba mėsos sultinį. Kai kurie receptai nurodo sultinį virti iš kumpio su kaulu, papildomai pridedant prieskonių ir vynuogių vyno.

Dar labai svarbi minestrone gaminimo taisyklė yra ta, kad daržovės yra kepinamos būtinai ant mažos ugnies alyvuogių aliejuje. Italai gamindami minestrone kepina svogūnus, salierus, česnaką, morkas ir pankolį. Taip pat naudoja cukiniją ir moliūgą. Taigi – jokio skubėjimo gaminant minestrone!

Pasikartosiu – jokių šaldytų daržovių. Italams ši sriuba tai sezoninis patiekalas. Jie naudoja tik tas daržoves, kurias galima nusipirkti šviežias vietiniame turguje sriubos ruošimo dieną.

Taigi visa tai kas aprašyta aukščiau, tai yra bendra informacija apie minestrone ir jos gaminimą. Čia pateikiamas konkretus minestrone receptas, kurių yra daug italų virtuvėje. Jei nutarėte pasigaminti tikrą itališką minestrone, sekite receptą ir gaminkite! Žemiau pateikiamas minestrone receptas, kuris paskaičiuotas keturioms porcijoms.

Minestrone receptas. Patiekalo sudėtinės dalys:

  • 1 baltas svogūnas

  • 2 salierų stiebai

  • 4 prinokę pomidorai

  • 4 morkos

  • 4 bulvės

  • 4 cukinijos Genuja (galite naudoti ir kitokią veislę, svarbu, kad cukinijos būtų jaunos)

  • 2-4 saujelės žirnių (tiesiog savo nuožiūra – priklauso nuo to kiek žirnių norite matyti sriuboje)

  • 1 krūvеlė petražolių

  • alyvuogių aliejus

  • druska pagal skonį

Minestrone receptas. Patiekalo gaminimo eiga:

1. Į puodą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus (apie 4 šaukštus) ir pridėkite pjaustytų svogūnų. Šiek tiek pakepinkite.

2. Kol kepa svogūnas, nuplaukite ir nuvalykite salierų stiebus, supjaustykite juos smulkiais gabaliukais ir įdėkite juos į kepinamus svogūnus.

3. Nuplaukite pomidorus, nuimkite, jei yra stiebelius, supjaustykite pomidorus kubeliais ir įdėkite juos į svogūnus su salierais.

4. Laikas nuo laiko pamaišykite kepamas daržoves. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais arba plonomis riekelėmis. Įdėkite ir jas į keptuvę ir įpilkite šiek tiek karšto vandens.

5. Nulupkite bulves, supjaustykite kubeliais ir įdėkite jas į likusius komponentus.

6. Dabar įdėkite 2-4 saujas žirnių. Jie gali būti ir šaldyti. Ir galiausiai, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais Genujos cukinijas,  bei sudėkite jas į sriubą.

7. Įpilkite vandens tiek, kad daržovės plūduriuotų vandenyje. Laikas atėjo įdėti druskos ir pridėti krūvelę pjaustytų petražolių su visais stiebeliais.

8. Dabar sriubą virkite dar 40 minučių ant mažos ugnies, uždengtame puode, kol išvirs visos daržovės. Galiausiai išimkite pusę daržovių iš puodo ir sutrinkite jas blenderiu. Tada trintas daržoves sumaišykite su netrintomis. Minestrone sriuba paruošta.

Jeigu norite, galite pasitelkti fantaziją ir paįvairinti savo minestrone skrebučiais, arba keptuvėje paskrudinto bekono ar vištienos krūtinėlės gabalėliais. Dabar patiekite minestrone į stalą. Gero apetito!

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Santrauka
recipe image
Recepto pavadinimas
Itališka sriuba Minestrone - Receptas
Paskelbimo data
Vidutinis įvertinimas
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes