POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Amerikiečių virtuvė » Cezario salotos. Klasikinis receptas.

33 302 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
Cezario salotos. Klasikinis receptas.

Cezario salotos. Klasikinis receptas.

Share Button
GD Star Rating
a WordPress rating system
Cezario salotos. Klasikinis receptas.

Cezario salotos. Klasikinis receptas.

Ingredientai: kiaušinis, žalioji citrina, česnakas, Vorčesterio padažas, čili pipirai, alyvuogių aliejus, druska, malti juodieji pipirai, balta duona, Romaine salotos, Parmezanas

 Cezario salotos vienas iš labiausiai žinomų šiaurės Amerikos virtuvės patiekalų. Klasikiniame variante Cezario salotos susideda iš baltos duonos skrebučių, romėniškų salotų lapų ir tarkuoto parmezano sūrio. Tačiau Cezario salotos be savo ypatingojo padažo, tai kaip sriuba be vandens. Šis padažas yra pagrindinė sudedamoji salotų dalis. Padažo pagrindą sudaro švieži kiaušiniai, kurie yra išlaikyti 1 minutę verdančiame vandenyje ir atšaldomi. Kiaušiniai išplakami su alyvuogių aliejumi, paskaninami česnaku, žaliosios citrinos sultimis ir Vorčesterio padažu.

Klasikiniame variante Cezario salotos gaunasi lengvas patiekalas, todėl Cezario salotos dažnai papildomos kaloringesniais ingredientais, tokiais kaip kietai virtas kiaušinis arba kepta vištiena. Cezario salotos tai amerikiečių virtuvės patiekalas. Jos savo pavadinimą įgavo nuo Italų kilmės amerikiečių virėjo, kuris Amerikoje turėjo keletą restoranų. Cezario salotos buvo sukurtos Amerikos nepriklausomybės dienos progai, kai virtuvėje beveik nieko nebeliko, o lankytojai reikalavo maisto. Todėl Cezario salotos, matyt ir susideda iš taip mažai sudedamųjų dalių. Tačiau, kad ir kokios jos kuklios savo sudėtimi, Cezario salotos Paryžiuje buvo pripažintos geriausiu amerikietišku receptu, atsiradusiu per paskutinius 50 metų.

 Taigi, kaip jau supratote, pagrindine recepto „vinimi“ yra padažas. Būtent šio padažo dėka Cezario salotos tapo mėgstamos daugelio skanių patiekalų mėgėjų. Būtent šis padažas suteikė nepaprastą, įsimenantį skonį, palyginti paprastiems ingredientams, tai romėniškų salotų lapams, skrebučiams ir tarkuotam parmezano sūriui. Kiekviena šeimininkė, gaminanti šias salotas, turi įvairių improvizacinių šių salotų padažo gudrybių: kažkas deda virtą kiaušinio trynį, kažkas deda garstyčias. Tačiau klasikiniame variante, kurį sukūrė Italų kilmės amerikiečių virėjas, Cezario salotos, tiksliau jų padažas daromas panašiai kaip majonezas. Kurio paruošimui reikalingas kiaušinio trynys, (prieš tai kiaušinį palaikius 1 minutę verdančiame vandenyje), alyvuogių aliejus, česnakas, žaliosios citrinos sultys ir vorčesterio padažas.

Gaminimo laikas 20 minučių
Išeiga 2-4 porcijos

Cezario salotos. Klasikinis receptas.

Sudėtinės dalys:

Paspaudus ant paveikslėlių, juos pasididinsite ir pamatysite sudėtinių dalių aprašymą.

  • Kiaušinio trynys 1 vienetas (prieš tai kiaušinį 1 minutę palaikome verdančiame vandenyje);

  • Žaliosios citrinos šviežiai spaustos sultys 3 valgomieji šaukšai;

  • Išspaustas arba sutarkuotas česnakas 1 valgomasis šaukštas (padažui);

  • Išspaustas arba sutarkuotas česnakas 1 valgomasis šaukštas (skrebučiams);

  • Vorčesterio padažas ½ arbatinio šaukštelio;

  • Čili pipirai milteliais ¼ arbatinio šaukštelio;

  • Nedidelis puodelis alyvuogių aliejaus (skrebučių gaminimui);

  • Pirmo spaudimo aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus 1/3 puodelio (padažui);

  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį;

  • Didelė galva Romaine salotų;

  • Šviežiai tarkuoto Parmezano sūrio salotų užbarstymui apie 150-200 g;

  • Specialiai paruoštų skrebučių 2 puodeliai;

  • Sausos itališkų prieskonių žolelių minšinys (bazilikas, čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis) – (skrebučiams);

  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį (skrebučiams);

 Cezario salotos. Klasikinis receptas.

 Gaminimo eiga:

 Cezario salotos gaminamos nuo padažo. Jam pirmiausiai verdančiame vandenyje 1 minutę laiko palaikykite kiaušinį. Tada išimamas kiaušinio trynys ir dedamas į plakimo indą. Padažą galite ruošti plakiklyje arba suplakti šluotele. Cezario salotos nuo to nenukentės, tiesiog plakiklyje padažas pagaminamas greičiau. Mes gaminame padažą plakdami plakimo šluotele (kaip klasikiniame, originaliame variante, nes 1924 metais, kai buvo sukurtos Cezario salotos ekeltrinių plakiklių dar nebuvo). Taigi į plakimo indą įmušamas kiaušinio trynys.

Atskirai sutraiškomas arba sutarkuojamas česnakas. Česnako 1 valgomasis šaukštas sumaišomas su alyvuogių aliejumi. Tada aliejaus ir česnako mišinys sudedamas į plakimo indą, kur jau yra kiaušinio trynys. Viską gerai suplakame. Plakimo eigoje į padažą įdedame žaliosios citrinos sultis, pipirus (čili ir šviežiai maltus juoduosius) druskos pagal skonį ir Vorčesterio padažą.

Pagaminamas padažas

Pagaminamas padažas

Galima sakyti, kad Cezario salotos pusiau paruoštos. Arba paruoštas padažas, kuris sudaro salotų pagrindą. Dabar formuojamos pačios Cezario salotos. Tam daromi sekantieji žinksniai:

Cezario salotos, kaip parašyta sudėtinėse dalyje, susideda dar ir iš skrebučių. Jie nėra vien paprasti skrebučiai. Todėl juos turime pasigaminti.

 Tam reikia įkaitinti orkaitę iki 180-200 C, kol kaista orkaitė, imama balta duoda, supjaustoma kubeliais. Česnakas sutraiškomas arba sutarkuojamas. Sutarkuotas česnakas sumaišomas su alyvuogių aliejumi. Gautas česnakinis aliejus paskaninamas druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Supjaustoma duona kubeliais

Supjaustoma duona kubeliais

 Tada supjaustyta kubeliais balta duoda sumaišoma su gauti užpilu ir, sudedėjus į kepimo skardą, pašaunama į orkaitę. Skrebučiai orkaitėje gali būti pavartomi, kad tolygiau apskrustų.

Orkaitėje skrebučiai skrudinami iki auksinės spalvos. Tokios kokią matote nuotraukoje. Skrebučiai paruošti.

Padaromi skrebučiai

Padaromi skrebučiai

Dabar turime pasiruošti Romaine salotas. Pirmiausiai jas nuplaukite. Kiekvieną lapą atskirai ir išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų vanduo. Cezario salotos tikrai nebus skanesnės, jei juose bus vandens. Tad labus gerai išdžiovinkite. Kai salotų lapai išdžius, suplėšykite juos 3-5 sm dydžio gabalėliais.

Nuplauname Romaine salotas

Nuplauname Romaine salotas

Dabar smulkiais sutarkuokite Parmezano sūrį.

Sutarkuojame Parmezaną

Sutarkuojame Parmezaną

Dubenyje sumaišykite salotų lapus su skrebučiais, užpilkite paruoštu padažu ir užbarstykite sutarkuotu Parmezano sūrio. Cezario salotos pagal klasikinį receptą paruoštos.

Cezario salotos paruoštos

Cezario salotos paruoštos

Cezario salotos pagal klasikinį receptą yra mažai kaloringas, vegetariškas patiekalas, todėl, jei norite pavalgyti ne tik skaniai, bet dar ir sočiai, galite papildyti salotas.

Tam tikslui galite naudoti silpnai sūdytą lašišą, keptą vištienos krūtinėlę, ar kietai virtus vištos arba putpelių kiaušinius. Tai jau priklausys nuo jūsų fantazijos. Dabar Cezario salotos paruoštos. Gero apetito!

 

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Santrauka
recipe image
Recepto pavadinimas
Cezario salotos. Klasikinis receptas.
Paskelbimo data
Vidutinis įvertinimas
0graygraygraygraygray Based on 7 Review(s)
Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes