POP SHOP - Populiariu preki prekyviete


Home » Gruzinų virtuvė » Čachochbili – gruzinų virtuvės receptas.

2 553 peržiūrųFavoriteLoadingĮtraukti į receptų knygą
Čachochbili

Čachochbili – gruzinų virtuvės receptas.

Share Button
GD Star Rating
loading...
Čachochbili

Čachochbili

Ingredientai: vištiena, pomidorai, svogūnas, česnakas, aliejus, kalendra, petražolės, bazilikas, druska, malti juodieji pipirai, vištienos sultinys.

Čachochbili – tai ragu iš paukštienos, tuo pačiu ir nacionalinis gruzinų patiekalas. Pagal senuosius gruzinų receptus čachochbili buvo gaminamas iš fazanų mėsos ir buvo priskiriamas prie didikų patiekalų, tačiau šiuo metu čachochbili gaminamas iš, bet kokios paukštienos, o daugiausiai iš naminės vištos.

Anot gruzinų receptų čachochbili gaminamas iš paukštienos gabalėlių, troškintų pomidorų padaže, papildomai pridedant prieskonių ir česnako. Pagrindinė čachochbili receptų charakteristika yra ta, kad paukštiena iki troškinimo pirmiausiai sausai kepinama apie 15 minučių su labai mažu kiekiu riebalų, arba net visai be jų.

Kartais pagal gruzinų receptus, gaminant čachochbili, vanduo patiekalo gaminimo eigoje nenaudojamas, nes drėgmės užtenka iš recepte naudojamų daržovių, dažniausiai svogūnų. Toliau jau seka virėjų interpretacijos.

Taigi, jei susidomėjote gruzinų virtuve ir Jus suintrigavo šio patiekalo receptas, pradėkite jį gaminti, sekdami recepto nurodymus.

Čachochbili receptas.

Patiekalo sudėtinės dalys:

  • Vištiena 1,6 kg

  • Pomidorai 500 g

  • Svogūnai 120 g

  • Česnakai 25 g

  • Augalinis aliejus 25 g

  • Kalendra 10 g

  • Petražolių 10 g

  • Bazilikas 10 g

  • druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Vištienos sultinys.

Čachochbili receptas.

Gaminimo eiga:

1. Jeigu vištą pirkote nesupjaustytą, tai ją reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite vištienos gabalėlius ant didelės liepsnos, kol vištiena apskrus iki auksinės rudos spalvos. Tada į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite maišydami dar 8-10 minučių. Po to įpilkite stiklinę vištienos sultinio, uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies dar 10 minučių.

3. Pomidoruose padarykite kryžminius įpjovimus, ir įleiskite juos į verdantį vandenį 1-2 minutėms, kad lengviau nusiluptų odelė. Tada odelę nulupkite. Pomidorų minkštimą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Visą keptuvės turinį troškinkite ant mažos ugnies dar 10 minučių.

4. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite. Kalendros, petražolių ir baziliko lapus nuplaukite ir susmulkinkite. Grūstuvėje sutrinkite susmulkintus baziliko ir kalendros lapus bei česnaką su druska, kol susiformuos vientisa tyrė. Šią tyrę sudėkite į keptuvę ir troškinkite dar 5 minutes iki patiekalas bus paruoštas.

Namai, buitis ir verslas – aktualios temos

Spauskite ant paveikslėlių ir skaitykite straipsnius

[custom_gallery gallery=“4″ width=“173″ height=“137″]

Nusišypsokime – anekdotai, juokingi paveikslėliai bei video

Juokas ilgina gyvenimą, tad pasistenkime gyventi kuo ilgiau

[custom_gallery gallery=“5″ width=“173″ height=“137″]

 Karštos temos:

[row][column size=“1/3″]pirmas kreditas nemokamai, creditas, kredit 123, paskola tau, sms kredit, moment kredit

Pirmas Kreditas Nemokamai

Kreditai, pirmas kreditas nemokamai, greitieji kreditai… Patarimai kaip gaunamas kreditas, kokie yra greitieji kreditai ir dar daugiau.

[/column] [column size=“1/3″]skelbimas

Idealus skelbimas.

Kaip rašomas idealus skelbimas. Skaitykite toliau…

[/column] [column size=“1/3″]Kreditai, kreditai, kreditai

Kreditai, kreditai, kreditai

Reikalinga paskola tau? Domina internetinės paskolos? Kaip išvengti klaidų, skaitykite čia…

[/column] [/row]

Share Button


Copyright

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes